Spiritism cu negri

S-a întâmplat în Franța, în acest weekend

Cea mai tare fază din acest sfârșit de săptămână s-a întâmplat în Franța, în departamentul Yvelines, unde o ședință de spiritism s-a terminat prost pentru participanți.

Astfel, în comuna  La Verrière, cu circa 6.000 de locuitori, 12 persoane de origine centrafricană, toate din aceeași familie, au sărit pe geam de la etajul al doilea al unui imobil, sâmbătă 23 octombrie la ora 5 dimineața. Un bebeluș de patru luni a murit în timpul incidentului, iar ceilalți au ajuns la spital.

“Bărbatul respectiv, de origine africană, complet dezbrăcat, s-a trezit pentru a-și hrăni copilașul, însă ceilalți au crezut că este diavolul”, a explicat un procuror.

Astfel, bărbatul luat drept diavol a declarat că a fost trezit în timpul nopții de concubina sa ca să pregătească biberonul pentru fetița lor de patru luni. În acel moment, celelalte persoane din apartament se uitau la televizor.

Când bărbatul a apărut, una din femei a început să strige: “Diavolul, diavolul!”.

Ceilalți adulți au sărit pe bărbat și l-au împins afară din apartament. Bărbatul s-a prins de ușă, însă cumnata sa a luat un cuțit și l-a tăiat pe mâini.

Câteva minute mai târziu, adulții, împreună cu copiii, au sărit pe fereastră.

Sursa: fdesouche.com

Despre Franck
My name is Franck. With F from freedom. I'm not saving anyone. I don't forgive anyone. And I don't hate anyone. I'm just surviving to something people usually call "life".

4 Responses to Spiritism cu negri

 1. evelics says:

  Cred că avem de-a face cu o stire ruptă din context;sunt probabil lucruri pe care nu le cunoastem si care preced momentul acestui eveniment punctual.Explicatii pot exista si ele pot tine chiar de domeniul paranormalului.Se poate induce panică într-o colectivitate cu mijloace care nu tin de obisnuit.

  • Franck Melen says:

   Este o știre care m-a mirat, sincer, știind că populațiile din centrul Africii au fost creștinate recent (în ultima sută de ani) și relativ superficial, tradițiile locale subzistând cu mare forță. În mod cert, conceptul de „diavol”este văzut diferit față de Europa, unde există o tradiție creștină de două milenii. Până la urmă, și europenii de acum 1.000 de ani vedeau altfel „diavolul” decât noi. Ceea ce este sigur, totuși, este că doar o emoție sau o spaimă foarte puternică i-a putut determina pe acești oameni să se arunce en masse de la al doilea etaj !!!

 2. evelics says:

  Oare,crestinati fiind totusi,chiar dacă de putin timp,acesti africani,trăitori într-o tară civilizată(privitori,iată,la tv.)să fi rămas atât de dramatic la niste spaime care să le ia mintile la o simplă părere?Eu nu-mi pot explica întâmplarea stiind că erau într-un loc cunoscut,între cunoscuti(inclusiv cel ce a fost luat drept diavol)si,din relatare nu reiese aparitia vreunui intrus.Rămân la părerea că întâmplarea nu are o explicatie care să se înscrie în normal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: