Când omul de la stat e mai om decât cel din privat

Cutremurele realizează ceea ce justiția promite, dar nu reușește niciodată în practică – egalitatea tuturor oamenilor” (Ignazio Silone)

Două decizii ale unor tribunale românești ne sugerează că Republica Socialistă România există în continuare. Potrivit acestor decizii, reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor încalcă drepturile omului.

Ale omului care lucrează la stat, desigur, căci nicio decizie similară nu a fost formulată în cazul sutelor de mii de salariați din mediul privat care au suferit tăieri de salarii de la începutul anului 2009, cazul cel mai cunoscut fiind cel din presă, unde aproape că niciun angajat nu a scăpat neatins.

Deciziile se bazează pe principiul socialist potrivit căruia nu se renunță la un drept câștigat, marxismul învățându-i pe adepții stângii că istoria nu este decât o evoluție lentă, dar implacabilă către victoria proletariatului și moartea explatatorilor.

Iată că lecțiile de marxism nu s-au făcut degeaba în timpul Republicii Socialiste România, mulți judecători înțelegând în continuare că principiile socialiste sunt mai importante decât legislația muncii într-o așa-numită “economie de piață”, acest moft capitalist.

Țări precum Letonia sau Irlanda, unde s-au luat decizii similare de tăieri de salarii, nu au înțeles nimic, ar trebui probabil să-și trimită judecătorii, care nu au avut de obiectat, în practică în Călărași sau Râmnică Vâlcea.

Iată cum marxismul și-a găsit o nouă viață în România anului 2010. Deciziile de zilele trecute au deschis, poate, un nou drum: așteptăm cu nerăbdare decizii ale judecătorilor din Caracal potrivit cărora concedierea personalului de la stat, refuzul de a angaja o persoană sau impunerea de obiective în muncă încalcă drepturile omului.

Ca pas următor, creșterea prețurilor sau deprecierea leului pot fi declarate în afara legii, căci încalcă în mod flagrant drepturile omului nou, socialist.

Și, într-un final apoteotic, ca să nu ne mai încurcăm cu jumătăți de măsură, o judecătoare din Băilești va decide că piața liberă și capitalismul sunt ilegale, căci încalcă pe față drepturile omului.

Până la urmă, și lovitura de stat din decembrie 1989 a fost ilegală, nu-i așa? Iar la Scornicești există în mod sigur o judecătorie!

Despre Franck
My name is Franck. With F from freedom. I'm not saving anyone. I don't forgive anyone. And I don't hate anyone. I'm just surviving to something people usually call "life".

One Response to Când omul de la stat e mai om decât cel din privat

  1. evelics says:

    Într-un stat care ne duce spre dezvoltare si prosperitate numai prin tăieri si acelea făcute fără cap,după ureche,discretionar,cu protejarea clientelei politice,fără o viziune clară si fără să fie capabil să propună măsuri concrete,eficiente,care să coaguleze toate fortele sănătoase ale societătii,cu conducători inconsecventi si incoerenti si,Doamne,din păcate se poate continua,într-un asemenea stat,iată,orice este posibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: