Viață la mișto

winogrand18Caracter: Însușire morală care se manifestă prin perseverență, voință fermă și corectitudine”. (dexonline.ro)

Să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Căci întotdeauna merită.

Să te abții să faci rău, chiar dacă ai doar de câștigat. Vei plăti însutit câștigul. Și să faci bine atunci când știi că ai doar de pierdut. Îți vei recupera însutit paguba.

Și să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Căci întotdeauna merită.

Să nu urăști, chiar dacă crezi că merită. Ura se întoarce întotdeauna împotriva ta. Și să iubești, chiar dacă nu crezi că merită. Vei primi răsplata cândva, când te aștepți mai puțin.

Și să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Căci întotdeauna merită.

Să-i privești pe ceilalți în ochi și să le strângi mâna cu forță. Vei afla cu adevărat ce oameni sunt. Ochii și mâinile nu mint niciodată. Doar vorbele mint.

Și să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Căci întotdeauna merită.

Să ierți ceea ce pare de neiertat. Atunci arăți că ai caracter. Dar să nu ierți greșelile obișnuite. Atunci îi îndrepți pe ceilalți.

Și să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Căci întotdeauna merită.

Să nu fii laș. Frica te înrobește. Să ai curaj. Fără curaj, nu poți fi niciodată liber.

Și să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Căci întotdeauna merită.

Să trăiești când simți că nu mai are rost. Căci are rost. Și să mori doar atunci când simți că are rost să trăiești. E cel mai bun moment să spui adio.

Și să îți pese, chiar și când crezi că nu merită. Când nu-ți mai pasă, nu mai are rost.

Despre Franck
My name is Franck. With F from freedom. I'm not saving anyone. I don't forgive anyone. And I don't hate anyone. I'm just surviving to something people usually call "life".

3 Responses to Viață la mișto

 1. evelics says:

  Poate ca nu sunt eu atat de deschisa la minte,dar nu inteleg titlul(„Viata la misto”)asociat cu niste povete,le-as zice de bun simt,ba chiar parand a fi desprinse din cartile bisericesti.Povete poate deplasate in contextul celor traite in lumea de azi.Si totusi,povete de moralitate care ar fi ideal sa fie insusite de ceea ce se poate numi un CARACTER.

  • Franck says:

   Cine trăieşte astfel, se desparte de lumea obişnuită. Căci nu poţi trăi astfel în lumea de azi, ca şi în cea de ieri sau de mâine, decât dacă-i sfidezi pe ceilalţi. Astfel, în ochii celorlalţi, eşti automat altfel, îi iei la mişto. Dar merită să iei viaţa la mişto, căci viaţa merită trăită. Dar nu oricum. Nu cum vor ceilalţi.

 2. evelics says:

  Nu vreau sa va contrazic;in fond,fiecare isi traieste viata in conformitate cu conceptiile proprii,cu modul in care percepe realitatea.De fapt fiecare individ are realitatea lui si o traieste cum crede,fie si luand-o „la misto”.Dar asta nu are nimic de-a face cu timpul in care traieste,fiindca timpul nu exista decat ca o categorie introdusa de„experimentator”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: